PTD M41, 300 kekosongan untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik

PTD M41, atau Pegawai Tadbir Diplomatik M41 sememangnya antara jawatan yang paling direbut pemegang Ijazah. Untuk tahun ini, terdapat 300 kekosongan yang disediakan SPA. Namun begitu, tarikh akhir untuk membuat permohonan sudah pun ditutup semalam, iaitu pada 26 September 2016. Tapi tak mengapa, kepada yang sempat memohon, kami mahu berkongsi satu bahan rujukan yang akan sangat membantu anda untuk lulus exam PTD nanti. Bila? Tarikhnya akan diumumkan pihak SPA sedikit masa saja lagi.

PTD M41, 300 kekosongan untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik

PTD M41, 300 kekosongan untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik

 

PTD M41 merupakan antara jawatan berprestij dalam kerajaan dengan gaji yang tinggi, kerana itulah ianya menjadi rebutan siswazah. Namun, untuk terpilih menjadi Pegawai Tadbir Diplomatik ini bukannya mudah, ada beberapa tahap yang perlu anda lulus antaranya, temuguda dan lulus PAC. 

Tapi hari ini kita akan bincangkan cara untuk anda lulus di tahap pertama iaitu peperiksaan. Sudah tentulah bukan mudah nak lulus exam ni. Rakan admin ada mencuba beberapa kali tapi tuah bukan di pihaknya. Bagi admin, bukan tuah yang menjadi persoalannya di sini tapi lebih kepada persediaan calon itu sendiri. Di sini, apa yang kami mahu tekankan adalah rujukan PTD M41. Rujukan ini telah membantu puluhan ribu calon exam SPA lulus dalam peperiksaan yang mereka ambil.

Ya, anda cuma perlu google sahaja team info kerjaya iaitu penerbit rujukan ini dan lihatlah testimoni calon yang berjaya lulus. Apa yang bagusnya rujukan ini? Ada soalan bocorkah? Ada soalan ramalankah? TIDAK sama sekali tapi apa yang adalah rumusan pengalaman dari calon yang berjaya dan teknik-teknik menjawab soalan. Contoh soalan diberikan. Dan percayalah ianya sangat membantu.

Apa yang ada dalam pakej rujukan PTD M41 ini?

  • Format terkini peperiksaan
  • Bentuk soalan
  • Pembahagian seksyen
  • Nota ringkas disediakan yang mana anda tak perlu khatam berpuluh buku 
  • Contoh soalan
  • Contoh jawapan
  • Cara menjawab soalan

 

Yang paling penting anda takkan jumpa rujukan sebegini diberikan percuma dalam Google. Malah jawapan kepada soalan peperiksaan yang anda akan ambil nanti juga takkan anda jumpa dalam Internet. Jadi, macam mana nak dapatkan rujukan ini? Tunggu, belum keluar lagi. Hehe. Nanti kami umumkan ye. Apa yang kami boleh janjikan adalah rujukan ini akan menjimatkan masa menelaah anda. 

Update! Tawaran memiliki Rujukan Exam PTD telah pun dibuka. Download di link di bawah.

===========================================================================

DOWNLOAD SEKARANG!

TERUS KE LAMAN INI => HTTP://PTDEXAM.COM/RUJUKANPTD.HTM

===========================================================================

Leave a Reply