Rujukan Exam Online PTD M41 3 November 2017

Seperti mana yang semua calon ketahui pada 3 November 2017 ini akan diadakan exam Exam Online PTD M41 secara online. Kami tahu bahawasanya calon-calon juga tahu yang nak lulus exam seperti ini bukanlah sesuatu yang mudah.

Dapatkan Contoh Soalan
Peperiksaan Akauntan WA41 Sekarang!

Isikan Email anda untuk download Ebook Contoh Soalan ini.


Anda perlu melakukan banyak persediaan dan ulangkaji. Kalau ada di antara calon-calon ini yang acuh tak acuh dalam persediaan exam, nasihat kami lupakan saja.

Kami nak bantu calon yang betul-betul ikhlas berusaha sahaja. Di saat ini, hanya tinggal lebih kurang 2 minggu untuk calon memperkuatkan persiapan. Jangan over confident kata awal lagi. Nanti dah last minute baru nak menggagau cari nota. Haip rotan nanti Macam mana nak jadi PTD ni? 😀 . Kami akan bantu anda dan beri bahan rujukan yang akan MENJIMATKAN 72 JAM masa anda study.

Nak tahu macam mana nak dapat bahan rujukan sah ini tolong baca sampai habis artikel ini.

ANDA SEDANG BERSAING DENGAN 50,000 RIBU CALON EXAM! TAKKAN NAK TENGOK SAJA?

*Mengikut rekod lepas lebih kurang 30,000 calon bersaing tempat. Kalau anda tak ikut tips yang kami beri, peratusan untuk anda gagal tu sangat besar. Kami memang confident. Sebab kami dah bantu berpuluh ribu calon exam kerja kerajaan lulus dalam exam mereka. 

Nak mudah, join channel khas Telegram kami untuk jimatkan masa dan download contoh soalan berserta preview copy PERCUMA. Cepat anda dapat info! Klik link di bawah untuk join.

=> https://t.me/tipslulusptd <=

Update terkini

Rujukan dah keluar! Sila download di link di bawah

==> http://jvsecurepay.com/affiliates/ptd/30 <==

Rujukan Exam Online PTD M41 3 November 2017

Rujukan Exam Online PTD M41 3 November 2017

 

 

Di sini kami ada beberapa soalan untuk anda jawab dengan jujur supaya anda sendiri dapat mengukur tahap persediaan anda di saat ini.

  • Buku apa yang anda baca?
  • Berapa buah buku yang anda baca?
  • Adakah anda mengetahui format exam yang anda akan duduki ini?
  • Adakah anda tahu bagaimana bentuk soalannya?
  • Berapa peratus anda yakin info yang anda study dalam buku-buku tadi akan masuk dalam soalan exam?
  • Oh ya, buku-buku yang anda baca buat bahan study ni versi tahun bila?

Tahukah anda? 90% calon exam seperti ini GAGAL bukan sebab mereka tak study tapi adalah kerana faktor remeh ini:-

–>> TAK TAHU FORMAT SOALAN!

Itu faktor utama. Selain dari itu kami kongsi faktor-faktor lain yang membuatkan calon exam gagal:-

  • Mentaliti yang negatif -> “jawapan boleh Google” (padahal sebenarnya tidak)
  • Buat group jawab soalan sama-sama dengan kawan-kawan akhirnya konfius dan jawab salah.
  • Baca terlalu banyak buku sampai terima terlalu banyak input tapi akhirnya dalam exam lupa dan apa yang dibaca tak masuk.
  • Terkejut tengok bentuk soalan. hehe.
  • Baca terlalu banyak buku sampai terima terlalu banyak input tapi akhirnya dalam exam lupa dan apa yang dibaca tak masuk.

Dan banyak lagi….

Ok, tinggal beberapa hari lagi untuk study. Macam kami kata tadi sempat tapi dengan cara yang betul. Jadi mahu tak kami bantu anda dari segi persediaan dengan memberikan anda satu bahan rujukan yang lengkap, ringkas tapi padat, yang bakal menjimatkan 72 jam masa anda study penuh dengan nota ringkas, penerangan format soalan dan contoh soalan? Apa yang gempak adalah bahan rujukan sebeginilah yang telah membantu lebih 80,000 calon exam kerja kerajaan LULUS sejak tahun 2009 lagi. 

Nak?

 

Ini yang anda perlukan

RUJUKAN PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41

::VERSI KEMASKINI NOVEMBER 2017::

Rujukan dah keluar! Sila download di link di bawah

==> http://jvsecurepay.com/affiliates/ptd/30 <==

Atau kalau nak mudah, join channel khas Telegram kami untuk jimatkan masa. Cepat anda dapat info! Klik link di bawah untuk join.

=> HTTPS://T.ME/RUJUKANEXAMLHDN <=

 

 

Kita tak mahu buang masa. Apa yang ada pada Rujukan Exam Online PTD M41 ini?

  • Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 72 JAM!
  • Jelas format 2017! Jika anda menggunakan rujukan 2013 – 2016, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!
  • Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + ‘blur’ peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaiman soalan ditanya.

 

Exam Online PTD

 

75++ Nota Ringkas

Kalau anda nak studi sendiri semua memang berterabur lah. Jadi kami susunkan untuk anda NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi! Anda perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

 
 

50++ Contoh Soalan Seksyen A

Ini bukan soalan ramalan tetapi soalan yang bakal membuatkan anda lebih yakin untuk sesi peperiksaan nanti. Ianya dibina khas untuk memudahkan anda ulangkaji. Soalan melibatkan pengetahuan am termasuk berkaitan Pegawai Tadbir.

 

40++ Contoh Soalan Seksyen B

Seksyen B ni mencabar sikit sebab anda perlu fikir dan kira. Ada soalan terus matematik mudah, ada soalan matematik aplikasi dan ada juga soalan berbentuk penyelesaian masalah. Macam soalan IQ lebih kurang. Jadi bahagian ini akan jadi seperti latihan intensif untuk anda!
 
  

Huraian Format Terkini 2017!

Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2017 yang berbeza dengan 2013-2016. Format terkini seakan tahun 2012 tapi ada beberapa komponen dibuang. Kami tahu!

 

Pecahan Seksyen

Tahukah anda dalam setiap ‘Seksyen’ terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana ‘pecahan dalam pecahan’ tersebut!

 

Nota Ringkas Matematik

Kita bantu anda untuk refresh semula ilmu Matematik anda. Diberikan tajuk-tajuk yang biasanya ditanya dalam peperiksaan sejak tahun 2009 – 2017. Kita dah simpulkan untuk anda. Jadi anda hanya perlu studi tajuk yang biasa ditanya sahaja!

 

 
Contoh soalan yang biasa ditanya dalam exam online 

Ini bukan soalan ramalan atau soalan sebenar. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk berikan anda gambaran bagaimana soalan dibentuk dan disoal. Eh tahun ini tiada contoh soalan oleh pihak SPA kan?

 

Lihat apa kata calon yang sangat gembira dapat jawab exam Pegawai Eksekutif LHDN baru-baru ini dengan bahan rujukan yang kami beri.

 

 

Nak fikir dulu? Kalau macam tu kami rasa anda lupakan je lah jawatan PTD 41  ni. Sebabnya di ketika ini dalam inbox kami tak henti-henti para calon tanya macam mana nak dapatkan bahan rujukan siap booking lagi. Masa anda tengah fikir tu laju je calon lain study lalu lulus dan tinggalkan anda ke belakang macam calon-calon yang dah BERJAYA dalam Exam Online PTD M41 lepas macam kat bawah ni:-
lulus1

Rujukan Exam Pegawai Eksekutif 41 LHDNM 20 September 2017Rujukan Exam Pegawai Eksekutif 41 LHDNM 20 September 2017

compile3
Jangan lambat-lambat. Takut jadi macam calon kat bawah ni. Nangis nanti.
p/s: Tahniah kerana anda jumpa website kami. Bayangkan calon yang tiada rezeki jumpa website kami? Anda bertuah ok! Jangan lepaskan peluang yang datang!
 
 
 
 
 

**DISCLAIMER**

PTDEXAM.COM/BLOG tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Apa yang PTDEXAM.COM/BLOG sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan. 

 

Leave a Reply