Extra Contoh Soalan Seksyen A, Seksyen B dan Seksyen C

Dipanggil Exam Kerajaan tahun 2019? Tak tahu nak prepare macam mana?

Bonus Khas: Nota Exam Pembangunan Masyarakat (JKM)

Tiap tahun Ramai GAGAL Exam. Kenapa?

Tak Tahu Format
– Hadir exam terkejut tengok soalan. Di luar jangkaan. Memang la Dah tak tahu format dan contoh soalan. Nak jawab SPM dulu pun berapa banyak contoh soalan anda studi?

Tak Cukup MASA!
– Kalau persediaan tak cukup memang akan ambil masa lama jawab exam sebab kena fikir banyak benda! Tapi kalau persediaan ‘cun’, no problem!

Tak TerKEJAR!
– NAk buat persediaan tapi tak tahu nak mula kat mana. Tau-tau esok dah exam. Memang kelam kabut dibuatnya. Tak terkejar!

Silap Persediaan
– Dah studi tapi terkeluar dari skop! Membuta tuli. Patut fokus apa yang berkaitan ja. Bukan perlu studi dan hafal semua perlembagaan Malaysia!

Kami Nak Anda Berjaya TAHUN INI

Serius ramai yang dipanggil untuk exam ambilan GRED 18, 19 dan 29. Sebelum ini untuk tahun 2016 – 2018 tiada tapisan melalui peperiksaan dilakukan. Majoritinya adalah panggilan terus temuduga. Tapisan dilakukan di sana.

Tapi tahun ini pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) mengumumkan peperiksaan. Ada 2 kemungkinan besar kenapa dilakukan peperiksaan. Kemungkinan yang paling tepat pada pengalaman kami adalah “TERLALU RAMAI CALON”. Jadi jalan praktikal adalah MENGURANGKAN CALON yang sampai ke sesi TEMUDUGA.Anda tahu sebabnya kan? Sebab itu anda berada di sini. Mungkin kali ini rezeki anda.

Sebab tu anda berada di sini. Mungkin kali ini rezeki anda. Di sebalik ribuan calon yang memohon, anda terpilih untuk dipanggil ke sesi exam tahun 2019 ini. Tapi jangan gembira dulu, sebab sebenarnya anda baru melalui FASA #1. Tapisan ujian Online. Masih ada lagi fasa sebelum anda berjaya menjawat jawatan ini.

Lihat kegembiraan mereka yang LULUS pada sesi exam kerajaan sebelum ini kat atas tu. Kami nak selepas ini anda pula yang hantar email ucap terima kasih kepada Tim Infokerjaya!

Lihat Kegembiraan Mereka

Ini Rujukan SPESIFIK SEKSYEN tahun 2019

Komponen umpama LATIH TUBI untuk anda. Mengandungi 90 Soalan tambahan khas Seksyen A. Disediakan juga untuk rujukan tambahan anda nota berbentuk ‘mind map’.
Untuk persediaan tambahan Seksyen B anda. 70 Soalan beserta jalan kira untuk memudahkan anda. Dibekalkan Nota Matematik dan helaian formula untuk memudahkan anda.
Seksyen C merupakan format baru tahun 2019. EXTRA Seksyen C ini memberikan anda lebih soalan untuk faham dan tahu bagaimana pecahan penilaian seksyen ini.

Pilih eBook Pilihan Anda

Anda boleh pilih untuk beli 1 ebook atau semua sekali. Ianya BUKAN BUKU tetapi eBook. Anda akan menerima akses ke laman download untuk MUATTURUN semua komponen. BUKAN BUKU tetapi eBook (versi download)

Whatsapp saya jika ada masalah: 01156397821 (Mohd Hafiz)

Latest Comments

  1. Khaiarih shafie June 24, 2019
    • Mohd Hafiz June 24, 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.