Rujukan Exam Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma 2017

Seperti mana yang semua calon ketahui pada 7 September 2017 ini SPA akan mengadakan exam Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma secara online. Kami tahu para calon juga mengetahui untuk lulus dalam peperiksaan online SPA bukanlah satu perkara yang mudah. Banyak persiapan dan ulangkaji yang perlu dilakukan. Dari saat ini, hanya tinggal kurang 6 hari saja untuk calon melakukan ulangkaji intensif.

Rujukan Exam Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma 2017

 

Di sini kami ingin menanyakan sedikit soalan kepada calon-calon untuk mengetahui tahap persiapan anda.

  • Buku apakah yang anda baca?
  • Berapa banyak bukukah yang anda baca?
  • Adakah anda mengetahui format exam yang anda akan lalui?
  • Adakah anda tahu bagaimana bentuk soalannya?
  • Seberapa yakinkah anda bahawa info yang anda baca itu akan keluar dalam exam nanti?

 

Tahukah anda? 90% faktor calon exam SPA GAGAL bukan kerana mereka tak ulangkaji tapi adalah kerana faktor remeh ini:-

—-> TAK TAHU FORMAT SOALAN!

Selain daripada itu terdapat beberapa lagi faktor yang menyebabkan kegagalan seseorang calon itu dalam exam SPA:-

  • Baca terlalu banyak buku sampai terima terlalu banyak input tapi akhirnya dalam exam lupa dan apa yang dibaca tak masuk.
  • Terlalu yakin dapat menjawab dengan mudah.
  • Mentaliti yang negatif -> “jawapan boleh google” (padahal sebenarnya tak)
  • Terkejut tengok bentuk soalan. hehe.
  • Buat group jawab soalan sama-sama dengan kawan-kawan akhirnya konfius dan jawab salah.

Dan banyak lagi lah…

 

Ok, tinggal 6 hari je lagi. Dah tak banyak masa untuk study dah. Jadi mahu tak kami bantu anda dari segi persediaan dengan memberikan anda satu rujukan dan kompak, penuh dengan nota ringkas, penerangan format dan contoh soalan? Yang lagi best rujukan sebegini telah membantu puluhan ribu calon exam SPA yang lepas LULUS dalam exam mereka?

Nak tak?

 

Ini yang anda perlukan

Rujukan Exam Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma 2017

::Versi KEMASKINI SEPTEMBER 2017::

Terus ke laman ini –> goo.gl/byhHZm

Rujukan Exam Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma 2017

Rujukan Exam Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma 2017

Kita tak mahu buang masa. Apa yang ada pada Rujukan Exam Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma ini? 

40++ Nota Ringkas

Nota ini akan menjimatkan 15 jam masa anda mencari dan menyaring maklumat yang penting untuk peperiksaan ini. Kami ada pengalaman dan kami tahu bahagian mana yang anda perlu fokus!

Penerangan Format TERKINI Versi Kemaskini September 2017

Percaya kepada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana calon tak tahu format. Bila tiba peperiksaan terus terkejut dengan soalan. Tak perlu terkejut, kami berikan gambaran sebenar!

70++ Contoh Soalan

Ini bukan soalan ramalan atau soalan sebenar. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk berikan anda gambaran bagaimana soalan dibentuk dan disoal. Eh tahun ini tiada contoh soalan oleh pihak SPA kan?

Maklumat Jawatan

Anda kena faham dan tahu mengenai jawatan dalam Latihan Separa Perubatan (U29) ini. Apa tugasan dan apa yang bakal anda lalui selepas berjaya menjawat jawatan ini. Maklumat ini anda perlukan untuk sesi temuduga anda nanti. Jangan ke temuduga jika tak ada maklumat ini!

Nak fikir dulu? Tak payah la kot. Fikir punya fikir, ramai calon-calon lain dah laju tinggalkan anda macam yang kat bawah ni.

15mac

lulusmac

Tengok ni berapa ramai yang dah berpusu-pusu download rujukan ni:-

Download sekarang di link di bawah!

*************************************************************

 Rujukan Exam Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma 2017

*************************************************************

p/s: Anda berada di tempat yang betul! Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON yang lain yang tidak menemui laman web ini. TAHNIAH!

p/p/s: Download dan terus ulangkaji ye. Banyak nota-nota ringkas tapi padat dalam tu. Hanya tinggal lebih kurang 6 hari lagi. Selamat berjaya!

Latest Comments

  1. hanis March 2, 2017
    • Mohd Hafiz March 2, 2017
  2. NOOR ASIKIN OTHMAN September 6, 2017

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.